Murat Yilmaz

 

Nieuw personeel begeleiden houdt me scherp en daagt me uit
Murat Yilmaz, eigenaar restaurant Jules Verne 

Nadat ik in 2001 eigenaar ben geworden van restaurant Jules Verne hebben we de zaak een aantal keer grondig verbouwd. De grootste verbouwing had plaats in 2007 toen we de bovenverdieping aangepakt hebben: We hebben hier niet alleen 60 extra zitplaatsen gecreëerd, maar ook zijn de toiletten naar deze verdieping verplaatst. Hierdoor konden we de keuken uitbreiden waardoor we de ruim 70 à la carte plaatsen op de begane grond beter konden bedienen. De ruimte boven wordt vooral aan groepen verhuurd, maar ook op zaterdag tijdens de drukke lunch kan hier à la carte gegeten worden. Ik ben vooral gastheer, maar daarnaast ook verantwoordelijk voor het plannen, aannemen en begeleiden van nieuw personeel. Mijn enthousiasme en gastvrijheid op onze medewerkers overbrengen zodat iedere gast zich meer dan welkom voelt, is iets dat mij nog steeds iedere dag motiveert.

Min of meer per ongeluk in de horeca gerold.
Murat Yilmaz, een geboren gastheer

Tot mijn twintigste heb ik op fanatiek gevoetbald maar het spelen van wedstrijden viel niet goed te combineren met het leiden van een eigen horecazaak. Zeker de beginjaren was ik bijna 24/7 aan het werk. Iets dat nu gelukkig niet meer hoeft, al gaat er eigenlijk geen dag voorbij dat ik niet even bij Jules Verne of het Röntgen Café binnenloop. De ene keer alleen voor een kopje koffie of een praatje met één van onze vaste gasten, de andere keer om in de bediening mee te helpen. Dat gastheerschap is iets dat in me zit en e gemakkelijk afgaat: even een praatje maken en mensen aandacht gaat eigenlijk vanzelf – of ik nu wel of niet aan het werk ben. Het voetballen heb ik inmiddels verruild voor kickboksen dat ik een aantal keer in de week doe en waar ik mijn energie prima in kwijt kan. Daarnaast ben ik al vanaf het prille begin lid van Apèl en ook dat geeft energie. Eén keer in de twee weken samen met andere ondernemers ideeën uitwisselen tijdens onze ontbijtbijeenkomsten is met mijn horecatijden soms wel even doorbijten, maar ik doe het nog steeds met veel plezier.

Restaurant Jules Verne

Bij Jules Verne is het de hele dag goed toeven
Jules Verne is al bijna acht jaar een begrip in Apeldoorn. Ons restaurant staat voor gezellig, persoonlijk en kwaliteit. U bent de hele dag welkom. Kom even uitblazen van het winkelen, genieten van een heerlijke lunch op ons grote terras of laat u verrassen met een bijzonder diner!

Smaken uit alle windstreken
Jules Verne staat voor culinaire avonturen. Voor onverwachte combinaties van smaken en ingrediënten uit alle windstreken. En voor heerlijk eten voor een eerlijke prijs. Moeilijk om een keuze te maken uit onze uitgebreide dinerkaart? Geef onze keukenbrigade dan de vrije hand en kies voor een van onze verrassingsmenu’s.

Ook voor grotere gezelschappen
Ook grotere gezelschappen zijn van harte welkom. Op onze pas verbouwde eerste verdieping heeft u alle rust en privacy voor een vergadering, lunch of diner. Misschien een idee voor uw bedrijf of verjaardag?

Openingstijden
Onze keuken is geopend van 10 tot 22 uur. U kunt alle dagen terecht, zondags vanaf 12 uur. Voor reserveringen of meer informatie, bel (055) 521 73 94.

Graag tot ziens!